Search
18 aprilie 2024 ..:: Muzeul de Istorie » Trasee » Sala daco-romana medievala moderna ::.. Register  Login
 Links Minimize


    
 Sala daco-romană medievală modernă Minimize

              Prima sală de la etaj şi totodată ultima din cadrul expoziţiei de bază, are ca prime exponate artefacte din perioada dacică clasică şi din perioada daco-romană. Sunt expuse opaiţe, jucării şi vase din ceramică, piese descoperite intr-o villa rustica din apropiere, un coif roman.

       Perioada daco-romană mai este exemplificată şi prin alte exponate. Ne referim aici la materiale de construcţie şi instalaţii gospodăreşti şi câteva statuete.

   Perioada prefeudală este şi ea valorificată expoziţional prin artefacte (vase ceramice, arme, podoabe) aparţinând atât populaţiei autohtone precum şi unor populaţii migratoare.

   Din evul mediu datează o serie de alte artefacte în principal de factură militară. Acestea sunt urmate de piese (arme, corn pentru praf de puşcă, ghiulele, vase şi pipe din lut) din perioada modernă.

        Ultimele exponate aparţin colecţiei etnografice Fenichel. Este vorba despre piesele trimise de către acesta din Papua Noua Guinee la sfârşitul secolului XIX : instrumente muzicale şi obiecte de îmbrăcăminte ale triburilor de papuaşi


    
 Links Minimize


    
 AFCN Minimize

Administrația Fondului Cultural Național

    
 RNMR Minimize

Rețeaua Națională a Muzeelor din România

    
Copyright 2009 by Muzeul Aiud   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2024 by DotNetNuke Corporation